Nejnovější materiály pro snižování hluku a tepelné izolace – prokázaly, že vyhovují normám požární bezpečnosti pro železniční a autobusové aplikace

Prevence a kontrola požárů v autobusech a kolejových vozidlech byla vždy klíčovým aspektem bezpečnosti cestujících a jeho význam se stále zvyšuje s rostoucím počtem cestujících. V blízké budoucnosti zavedení více a více elektrických a autonomních vozidel doplní další bezpečnostní požadavky, například s ohledem na úniky a zkraty.

Společnost Cellofoam vyvinula řešení pro zvukovou a tepelnou izolaci, které splňují tyto přísné požadavky. Na veletrhu Busworld 2017 v Kortrijk (stánek R-13, RAMBLA) předvedeme náš speciální sortiment, včetně: 

  • Cello® F700 FR HO - bílá polyesterová netkaná textilie, odpuzující olej a vodu, laminovaná hliníkovou fólií na přání. Cello® F700 FR HO má vynikající ohnivzdorné vlastnosti a velmi odolná proti stříkající vodě.

  • Cello® HL Firestop R - ohnivzdorná bariéra s vysokým obsahem protipožárních prvků. Cello® HL Firestop R nabízí výjimečné vlastnosti při požáru v kombinaci s dobrou zvukovou izolací a útlumovými hodnotami.

  • Cello® HR 290 HO - světle šedá měkká pěna z melaminové pryskyřice (Basotect®). Cello® HR 290 HO vyniká vysokou tepelnou odolností a povrchem odpuzujícím olej a vodu. 

Tyto výrobky byly testovány v souladu se směrnicí ECE R118.02 pro materiály používané v autobusech a také vyhovují nejvyšším požadavkům úrovně nebezpečí HL 3 v požadavku R1 standardu EN 45545-2 (ISO 5658-2) pro kolejová vozidla. Navíc, povrch odpuzující olej a vodu a vynikající poměr ceny a výkonu činí tyto Cellofoam výrobky ideálním řešením pro zajištění bezpečnosti cestujících v autobusech a kolejových vozidlech.

Nacházíte se: O společnosti Novinky